Drukt de ruzie met je moeder of jouw relatie met haar nog altijd een stempel op je leven?
Wordt jij kriebelig als je bij je moeder bent maar voel je je schuldig als je wegblijft?
Je bent niet de enige. De relatie tussen moeder en dochter kan erg complex zijn. Vaak ver van de idylle van harmonie, ondersteuning en wederzijdse aandacht. Je zit als het ware in elkaar verweven terwijl het echte contact mist. Ik kan je helpen met het vinden van een nieuw en volwassen evenwicht in de relatie tot je moeder. Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoe oud zij is, en of zij nog in leven is.
Je bent hier aan het goede adres. Jarenlang was ik erg onzeker, vermeed ik conflicten, kwam ik toch in de knoop met collega’s en had geen idee dat dat met mijn moeder te maken had. Wel wist ik dat ik vanwege verschillende gebeurtenissen boos op haar was en beschadigd.
Nu als therapeut heb ik al tientallen vrouwen kunnen helpen bij het voelen van hun eigenheid, kracht en zelfvertrouwen, zodat zij in hun leven en in relatie tot hun moeder veel meer tot hun recht komen. Ze ervaren meer verbinding met zichzelf en harmonie in de contacten die ze willen aangaan. Kortom, ze staan zoveel meer in hun autonomie. En dat is zoveel plezieriger!
Zit jij in je maag met…
Krijg jij een ongemakkelijk gevoel als je aan je moeder denkt?
Raak jij jezelf kwijt in contact met je moeder?
Mis jij positieve wederzijdse aandacht in de relatie met je moeder of heb je dat gemist?
Als je je moeder op afstand houdt, plopt ze dan telkens in je gedachten op?
Zo kun je niet volop je eigen leven leiden en vormgeven!
Deze verandering wil je
Blijf je maar hopen dat je moeder je werkelijk ziet en wil je juist minder afhankelijk zijn van haar goedkeuring?
Ben je bang voor overspoeling van haar kant en je je kalme rustige zelf zijn ten opzichte van haar?
Zit jij met schuldgevoelens nog aan je moeder vast maar wil je liever vrijheid ervaren?
Schiet je wel eens uit je slof naar haar en wil je meer controle op jezelf en het contact naar haar toe?
Als vrije volwassene in de relatie tot je moeder staan, dat kun jij ook.
Door de methode van Lijfwerk wordt je blijer met jezelf. Je kunt weer zeggen wat je op je hart hebt, want je voelt dat jij het waard bent om te zijn wie jij bent. Je wordt realistischer in de relatie tot je moeder. In relatie tot haar kun je voortaan overeind kunt blijven zonder uit je slof te schieten of over je heen te laten lopen. Afwachten gaat je makkelijker af. Je hebt meer grip op je emoties en kan het overzicht behouden. Allemaal het gevolg van een toegenomen zelfvertrouwen.
Wat een ontspanning zou dat jou geven!
Waarom kiezen voor mij om jou hiermee te helpen
Door een overheersende rol van mijn moeder, had ik geleerd om mezelf niet belangrijk te vinden. Daar heb ik jaren last van gehad en ik ben hieruit gekomen. Door deze achtergrond begrijp ik heel goed hoe vast jij kan zitten in patronen die te maken hebben met de relatie met je moeder, ook al ben je allang het huis uit of is je moeder zelfs al overleden. Ik kan je helpen hier los van te komen. Met mijn Lijfwerkmethode ontwikkel je namelijk een gevoel van veilige haven in jezelf, een diepgeworteld zelfvertrouwen dat op begrip en compassie voor jezelf is gebaseerd. Dan is het volgen van je eigen pad vanzelfsprekend en makkelijk!
De methode van Lijfwerk
Is een integratieve methode, die jou aanspreekt op alle lagen: je mind, je emoties, je gevoel, je lichaam. Zo werkt jouw hele systeem mee aan je ontwikkeling.
Neemt behalve de relatie met jezelf, ook de interpersoonlijke relatie mee, juist dat punt waar zoveel verborgen pijn in kan zitten.
Mijn begeleiding
Is persoonlijk, oprecht en professioneel
Neem contact met me op
Eerst meer lezen over moeder-dochterrelaties? Bekijk mijn artikelen.
Je moeder als lapjeskat: een oefening om emotioneel losser te komen van een beladen relatie met je moeder.
Dit artikel is voor mensen voor wie de relatie met hun moeder beladen is, voor wie er altijd “iets” tussenin hangt, waardoor ze net niet helemaal op hun gemak...
Je grenzen aangeven terwijl je gewend bent altijd lief te zijn. Lees over Sandra en haar moeder.
Patronen ontwikkel je meestal al vroeg in je leven en zijn vaak gekoppeld aan onbewuste overtuigingen en niet-verwerkte emoties. Soms kun je vastlopen door deze patronen, zo ook Sandra die vertelt dat ze telkens vastliep in haar werk door een al te hulpvaardige opstelling naar haar collega’s toe. In dit artikel zie je hoe ze met een therapie-opstelling ‘ouder-volwassene-kind’ het patroon van ‘lief zijn voor de ander’ en ‘jezelf inhouden’ begon te doorbreken.
Je eigen pad volgen, weg met de twijfel en de spagaat.
Overkomt het volgende jou wel eens? Dat als je niet zo efficiënt bezig bent, zonder structuur een beetje van de hak op de tak werkt dat je je dan ontevreden...
Prijzen & kortingen:
- Advies-kennismakingsgesprek van 15 minuten is gratis!
- Intakesessie is 75 minuten en kost 55 euro.
- Losse (Intake) sessie therapie of begeleiding (75 minuten) is 82,50 euro
- Pakket van 4x kost 316 euro; pakket van 8x kost 608 euro. Wil je dit aanschaffen neem dan contact op.
Hoe werkt de betaling?
Je ontvangt je na de (intake) sessie per e-mail een factuur die je zelf via de bank voldoet. Met deze factuur kun je naar je zorgverzekeraar.
Vergoedingen & registraties
Een vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering is mogelijk als uw aanvullend zorgpakket dat toelaat. Lichaamsgerichte psychotherapie valt onder ‘alternatieve geneeswijzen’ of ‘complementaire psychosociale zorg’. Een overzicht van de vergoedingen vind je op de site van mijn beroepsvereniging SBLP. KLIK HIER voor het overzicht. Vraag het bij twijfel zelf na bij je verzekering.
Lijfwerk methode bestaat uit…
Lichaamsgerichte therapie is een vorm van psychotherapie die diverse technieken geïntegreerd aanbiedt. Je kunt als cliënt in mijn praktijk tegenkomen:
gesprekstechnieken
De technieken die ook bij coaching en traditionele vormen van therapie worden gebruikt: luisteren, samenvatten en doorvragen. Er kan hierdoor al meer licht vallen op onduidelijke stukken en er kan ook al meer begrip ontstaan doordat het besprokene gehoord wordt door de therapeut.
focusing
Een techniek waarbij je je aandacht, langer dan je normaal zou doen, richt op het deel in jouw lichaam dat je aandacht trekt. Zo ga je na welk gevoel dat deel in je lichaam je geeft en wat het je vertellen heeft.
bio-energetica
Lichaamsspanning is vastgezette energie en emoties en vormen blokkades. Bio-energetische oefeningen laten je je blokkades tegenkomen en nodigen je uit om deze weer te verzachten zodat de energie kan doorstromen. Grondlegger van bio-energetica is Alexander Lowen
gestalt
Een holistische benadering waarbij centraal staan: de ervaring in het hier en nu, het contact met en het gezien worden door de therapeut. Belangrijk is de verschillende kanten van een thema in het zichtveld te brengen waardoor het geheel (de “Gestalt) duidelijk wordt. Grondlegger van deze benadering is Frits Perls.
ademtherapie
Fysieke technieken om de spontane ademhaling uit te nodigen. Veel mensen houden hun adem in om minder te hoeven voelen. Overgave aan adem ontspant en geeft ruimte en stroming.
bodydrama
Bevat elementen van Gestalt en van Psychodrama. Expressie-opdrachten die te maken hebben met de functies van lichaam en lichaamsdelen, bijvoorbeeld ‘vlinders in je buik’ of ‘het op je heupen hebben’. Speelse manier om te onderzoeken.
rollenspelen
Rollenspelen is een techniek die veel bij communicatietrainingen wordt gebruikt. Het houdt in het werkelijk uitspelen wat er tussen mensen dus in de interactie gebeurt. Een goede nabespreking ervan is essentieel.
opstellingen
onderwerpen binnen de hulpvraag kunnen worden ‘opgesteld’dwz: de client kiest een voorwerp dat het aspect van de hulpvraag